Echinacea Teca pedikűr
KöszöntőÁrakElérhetőségGaléria

Szolgáltatások:

Pedikűr

 • (gépi és kézi pedikűr)

  Gyógypedikűr

 • benőtt, gyulladt köröm kimetszése szakszerű kötéssel
 • benőtt köröm kezelése spange technikával
 • tehermentesítők készítése ortopédiai elváltozásoknál /ortézis/
 • körömprotézis
 • szemölcskezelés
 • tyúkszem

  Spa pedikűr

  Testmasszázs

  Gépi hullámmasszázs, nyirokmasszázs

  Talpmasszázs

  Manikűr

  Fusselastic kényelmi talpbetét

 • Pedikűr

  A lábápolás egyre nagyobb teret nyer hazánkban is. Közérzetünkre igen nagy hatással van, ha valahol nyom, fáj a lábunk. Elakad a lepedőn, paplanban, recés, repedezett a lábujj, sarok. Vastag a köröm, nehezen férünk hozzá. Nem tudjuk, hogyan kell vágni saját, esetleg házastárs vagy gyermekünk körmeit. Netán benőtt, fáj, gyulladt. Ismerősek a problémák?

  Esztétikailag és egészségileg is fontos, hogy ápolt legyen a láb. Évszakváltásnál hamar észrevesszük, hogy nyom a cipő, vagy esetleg meg kell mutatni lábunkat nyáron vagy a fürdőkben. Ha már nem bírunk vele házilag, érdemes szakembert felkeresni.

  A legtöbb embernek képződik bőrkeményedés a talpán, sarkán, lábujján. Nyomás hatására keletkezik (ún. hámsejt felszaporodás). Ennek viszont több oka lehet: nem megfelelő a cipő, keringési probléma, statikai elváltozás a láb boltozatában, túlsúly, bőrbetegség, pikkelysömör, stb.

  Tyúkszem, vagy szeges kérgesedés. A magyar nyelv kifejező. Kérgesedés (bőrkeményedés) szeg alakban megy befelé a csont irányába nyomás által.
  Többnyire a harántsüllyedés következménye. Talpon a harántboltozat ér le először a talajra, tehát ezen van a legtöbb súly, itt keletkezhet tyúkszem. Ujjaknál a lágy részt nyomja a szomszédos ujj izülete, csontja, ezért itt is könnyen kialakul.

  A körmök deformitása - kivéve a sérülések - szintén visszavezethetők a harántsüllyedésre, torlódott ujjakra is. Lehet ez rossz körömvágás, helytelen cipőviselés eredménye. Kamasz gyerekeknél, kismamáknál átmeneti Calcium hiány okozhat még körömgyengülést, benövést. Mindegyik korrigálható körömszabályozással és ásványianyag, nyomelem pótlásával.